Tigers blogg

Direktlänk till inlägg 21 juni 2012

En liten uppdatering

Av Louise - 21 juni 2012 17:00

Oj oj vad tiden går fort… tänk att det redan är midsommar! Eftersom vi kommer att ha gäster här under hela helgen så blir det kanske inte så mycket bloggande för min del, utan jag får ägna mig åt socialt umgänge, därför fick jag försöka klämma in ett litet inlägg här om vad som händer.


Jo, det kom två hästar i söndags, två valacker som är 6 och 19 år gamla. De fungerar otroligt bra med mina hästar och det har varit lugnt från första början. Lindar och den yngre (vit) kommer bra överrens och leker mycket med varandra. Sen kom det en flock med unghästar, 5 st., i måndags kväll och de känner varandra sedan tidigare, och de känner även de två som kom dagen innan. Det fungerade bra med ihopsläppet och alla verkade ha respekt för Heimir, vilket han kräver som ranghög, gammal och vis valack. Lindar var totalt överlycklig över alla nya lekkamrater och hans sprang mellan dem alla och lekte hela kvällen. Han och en hingst verkade hitta varandra direkt.


Lite senare på kvällen, runt 22-tiden, såg jag hur Heimir jagade en av unghästarna och när jag kom ut så gick de i två flockar i var sin ände av hagen, men allt var lugnt. Så såg det ut när jag lade mig också.


Sen vaknade jag som sagt kl 01 av att jag hörde bildörrar och röster utanför och blev jätterädd. Vem är här mitt i natten? När jag tittade ut såg jag en polisbil och jag tänkte direkt att det måste hänt något med hästarna…. Snabbt som tusan på med kläderna och skrek år Erik att han skulle vakna.


Polisen förklarade att det var hästar ute och sprang och det var inte mer att göra än att hämta hinkar med godis och grimmor och grimskaft. Vi fick åka i polisbilen till det ställe där de hittat hästarna och då hade några redan fångat unghästarna som hade grimma på sig redan. Vi (jag, Erik, jeanette – min granne, och en annan frivillig) började gå med dem hem och poliserna och de andra frivilliga - som sett hästarna åkte vidare för att leta efter mina två samt två andra. Först var de i skogen nära motorvägen och sen sprang de bort mot Kärleken. När vi släppt in unghästarna i en av vinterhagarna ringde jag polisen för att få reda på vart de var och det var ganska långt så vi tog bil och kopplade transporten och körde dit. När vi var framme hade de fångat hästarna så vi satte på dem ordentliga grimmor och grimskaft och så gick Erik och jeanette hem med mina två och de andra lastade vi på transport och körde hem. Då var kl ca 02:15 eller nått tror jag. Den ena hästen var dessutom svårlastad men tillslut gick det. Två av hästägarna kom också och hjälpte till och kollade så ingen skadat sig. Fantastiskt att ingen skadat sig ens lite!


Vi delade flocken och lät de äldre 4 gå i en egen vinterhage under natten och dagen och sen när jag kom hem från jobbet i tisdags började stängsling och flyttning av hästar. Sen dess har allt varit lugnt och kommer så förbli får man hoppas. Usch vilken mardröm. Vilken tur att allt gick bra. Blev inte mycket sömn den natten och natten efter vaknade jag flera gånger och var tvungen att kolla att de var kvar. Men nu är det helg och det ska bli skönt att vila lite – om man hinner :-)


Idag har det varit en kort dag på jobbet och så åt jag lunch med min syster och det var jättetrevligt. Blev även en del shopping, inte för mig men för henne. Hepp, nu blir det förberedning för midsommar och hästar ska kollas, medicineras, fodras och vattnas. Ni får se bilder på de nya hästarna en annan gång. Ha det bra!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Louise - Måndag 6 aug 21:28

Jag kan ju förstås inte skriva om allt som hänt sedan förra året när jag slutade blogga. Men jag kommer att lägga in några inlägg om vad som hänt under våren för att skriva ikapp lite. Tänkte börja med att sammanfatta årets lamning. Vi har ju 11 tack...

Av Louise - Torsdag 2 aug 22:55

Sommarsemesterns stora projekt har i år varit att måla om huset. Vi har ju inte trivts med det gula sen vi flyttade hit så nu när vi ändå planerar att bygga carport och sånt så ville vi passa på att byta färg på huset. När vi flyttade in var ju hela ...

Av Louise - Torsdag 2 aug 22:44

Det är nog dags att damma av den här bloggen och börja skriva igen, känner jag. Vet inte varför men de senaste veckorna har jag känt lust att skriva här igen och kommer på saker jag vill skriva om. Om det bara blir något tillfälligt vet jag inte än, ...

Av Louise - 8 februari 2017 21:03

Jag har funderat länge på att ta en bloggpaus. Jag hinner/orkar/har ändå ingen lust att skriva särskilt ofta och det känns mer som ett ont måste som ger mig ångest och dåligt samvete för att jag uppdaterar sällan. Egentligen skriver jag ju mest för m...

Av Louise - 1 februari 2017 21:00

Idag och igår har det varit lite hantverkare här. Hängrännor finns nu äntligen på plats på baksidan av stallet och på nya ligghallen. Dessutom är rännorna på framsidan lagade så det slipper vara ett vattenfall utanför porten varje gång det regnar. Gö...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tigers blogg med Blogkeen
Följ Tigers blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se