Tigers blogg

Direktlänk till inlägg 26 september 2012

Gjutning

Av Louise - 26 september 2012 22:30

Idag har vi haft en stor betongbil här och har gjutit i garaget, ligghallen, blivande boxen och skötspiltan som snart är traktorgarage istället. Erik var ledig hela dagen men jag var tvungen att sitta och jobba lite under eftermiddagen och kvällen. Men betongbilen var här kl 10 och vi var färdiga till lunch så det gick smidigt! Regnet kom inte förrän vi var typ klara så det var ju också skönt.


I garaget, första bilden, skulle vi gjuta en sluttning så att Patrik kan komma in i garaget med sin traktor. Porten är för låg nämligen så han fick sänka golvet lite där. I ligghallen blir det en fin platta så att det blir lättare att mocka ut bädd och det är miljömässigt bättre också, än att ha ströbädd direkt på marken.


   


Till höger på bilden nedan har jag kunnat ta in hästarna förrut men nu ska Eriks traktor bo där i vinter. Där har varit betoongplattor men nu när vi ändå skulle ha hit en betongbil så jämnade vi till golvet där. Till vänster ska det byggas en box som kan användas när någon häst är sjuk eller man vill ta in dem vid dåligt väder eller för att pyssla om dem. Där har vi än så länge tagit bort fönstret för det ska bli en ny port där. För att hästarna ska kunna komma in (då det är lågt i tak vid porten) har vi nu gjutit en sluttning uppåt.


   


Stoooor bil med betong kom in på gården i morse.


Tur det finns pensionerade pappor som kan ställa upp! Det hade inte gått annars, eftersom vi skulle gjuta på så många ställen.


   


Så här fint blev det i ligghallen. Jag ska lägga upp mer bilder på det färdiga resultatet när det torkat och är bättre ljus. Vi har även gjutit en jämn yta på "foderbordet" längst in vid väggen. Här var ju en liten mur innan med grus uppepå för att det låg gammal cement och sten där inne som inte gick att gräva bort. Så vi murade upp lite framför för att jämna till och snygga till men nu blev det snäppet ännu bättre med en slät betongyta uppepå.


 

Som tur var körde inte grabbarna fast med traktorerna förrän vi var klara :-)


 

Tur att den här delen av gräsmattan/hagen ändå ska grusläggas snart för det blev inte vackert efter idag :-) Det har ju verkligen ösregnat igår och i natt så förutsättningarna var inte så bra.


   


Sådär, då har ni fått se lite grann av vår dag. Dags för sängen!

 
ANNONS
 
Renée

Renée

27 september 2012 12:08

Nice! Blir fint! Visst är det bra med pensionärspappor ;)

http://aussienminna.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Dop

Av Louise - Måndag 27 aug 10:57

Måns dop höll vi den 6 maj i Kungsäter kyrka och hade sedan dopkaffe i församlingshemmet. Vi bjöd på smörgåstårta från Åsa hembageri och prinsesstårta från samma ställe samt en massa kakor och bullar som mamma gjort. Dukningen gick i blått och jag ty...

Av Louise - Måndag 27 aug 10:37

Ett inlägg för att summera några större händelser som hänt under våren..   Måns föddes ju förstås, men det får bli ett eget inlägg.   I april fyllde Linnéa tre år. Det skulle vi fira med stort kalas men tyvärr var vi magsjuka. Jag var det någ...

Av Louise - Fredag 24 aug 22:08

Det var den här mannen jag valde till min och för fem år sen blev han min äkta man. Det känns fortfarande helt rätt! Älskar dig av hela mitt hjärta min prins! Dagen har vi spenderat i Moheda med Eriks familj. Det råkar ju typ alltid vara Mohedadag...

Av Louise - Måndag 20 aug 23:10

Idag blir lillprins Måns 6 månader. Tänk att det gått så fort. Det är konstigt det där med tid när man befinner sig i sin bebisbubbla. Å ena sidan så känns det som igår vi var på BB, men å andra sidan kan jag inte fatta att han varit så liten som han...

Av Louise - Måndag 6 aug 21:28

Jag kan ju förstås inte skriva om allt som hänt sedan förra året när jag slutade blogga. Men jag kommer att lägga in några inlägg om vad som hänt under våren för att skriva ikapp lite. Tänkte börja med att sammanfatta årets lamning. Vi har ju 11 tack...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10 11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tigers blogg med Blogkeen
Följ Tigers blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se