Tigers blogg

Direktlänk till inlägg 26 september 2012

Gjutning

Av Louise - 26 september 2012 22:30

Idag har vi haft en stor betongbil här och har gjutit i garaget, ligghallen, blivande boxen och skötspiltan som snart är traktorgarage istället. Erik var ledig hela dagen men jag var tvungen att sitta och jobba lite under eftermiddagen och kvällen. Men betongbilen var här kl 10 och vi var färdiga till lunch så det gick smidigt! Regnet kom inte förrän vi var typ klara så det var ju också skönt.


I garaget, första bilden, skulle vi gjuta en sluttning så att Patrik kan komma in i garaget med sin traktor. Porten är för låg nämligen så han fick sänka golvet lite där. I ligghallen blir det en fin platta så att det blir lättare att mocka ut bädd och det är miljömässigt bättre också, än att ha ströbädd direkt på marken.


   


Till höger på bilden nedan har jag kunnat ta in hästarna förrut men nu ska Eriks traktor bo där i vinter. Där har varit betoongplattor men nu när vi ändå skulle ha hit en betongbil så jämnade vi till golvet där. Till vänster ska det byggas en box som kan användas när någon häst är sjuk eller man vill ta in dem vid dåligt väder eller för att pyssla om dem. Där har vi än så länge tagit bort fönstret för det ska bli en ny port där. För att hästarna ska kunna komma in (då det är lågt i tak vid porten) har vi nu gjutit en sluttning uppåt.


   


Stoooor bil med betong kom in på gården i morse.


Tur det finns pensionerade pappor som kan ställa upp! Det hade inte gått annars, eftersom vi skulle gjuta på så många ställen.


   


Så här fint blev det i ligghallen. Jag ska lägga upp mer bilder på det färdiga resultatet när det torkat och är bättre ljus. Vi har även gjutit en jämn yta på "foderbordet" längst in vid väggen. Här var ju en liten mur innan med grus uppepå för att det låg gammal cement och sten där inne som inte gick att gräva bort. Så vi murade upp lite framför för att jämna till och snygga till men nu blev det snäppet ännu bättre med en slät betongyta uppepå.


 

Som tur var körde inte grabbarna fast med traktorerna förrän vi var klara :-)


 

Tur att den här delen av gräsmattan/hagen ändå ska grusläggas snart för det blev inte vackert efter idag :-) Det har ju verkligen ösregnat igår och i natt så förutsättningarna var inte så bra.


   


Sådär, då har ni fått se lite grann av vår dag. Dags för sängen!

 
ANNONS
 
Renée

Renée

27 september 2012 12:08

Nice! Blir fint! Visst är det bra med pensionärspappor ;)

http://aussienminna.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Louise - 8 februari 2017 21:03

Jag har funderat länge på att ta en bloggpaus. Jag hinner/orkar/har ändå ingen lust att skriva särskilt ofta och det känns mer som ett ont måste som ger mig ångest och dåligt samvete för att jag uppdaterar sällan. Egentligen skriver jag ju mest för m...

Av Louise - 1 februari 2017 21:00

Idag och igår har det varit lite hantverkare här. Hängrännor finns nu äntligen på plats på baksidan av stallet och på nya ligghallen. Dessutom är rännorna på framsidan lagade så det slipper vara ett vattenfall utanför porten varje gång det regnar. Gö...

Av Louise - 29 januari 2017 20:45

Igår var jag på kurs för Birgitta med Lindar. Vi var inte så många så vi hade kurs på eftermiddagen bara. Det var ganska skönt för då hade jag tid att borsta igenom hans tjocka svans på förmiddagen. Jag var ute i stallet till halv 12 i fredags kväll ...

Av Louise - 21 januari 2017 21:15

Idag har vi varit och hälsat på gamla kompisar/kollegor i Båstad. Så himla tråkigt att vi inte lyckas träffas oftare för vi har väldigt trevligt när vi väl gör det. Även ett par från Halmstad var med. Alla har numera barn så det blir mycket prat krin...

Av Louise - 15 januari 2017 20:17

Fort går det och imorgon är.det redan måndag. Kim och hans kompis Daniel var här fredag-lördag och vi hade en jättetrevlig kväll i fredags och satt uppe länge och pratade. I lördags hjälpte Kim till att fixa lite eluttag i vattenrummet och sen åkte v...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10 11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tigers blogg med Blogkeen
Följ Tigers blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se