Tigers blogg

Direktlänk till inlägg 26 september 2015

Byggnation påbörjad

Av Louise - 26 september 2015 22:20

Idag har vi påbörjat bygget med ligghallen till hästarna. De har ju haft en lite provisorisk sådan för att komma undan insekterna nu i sommar men inför vintern ska den bli ordentligt gjord. Vi ska avsätta en del av maskinhallen för dem så vi behöver egentligen bara bygga två väggar och hänga av portarna. Golv, tak och en vägg finns redan på plats. Jag ska ha en dörr också så att man kan gå från maskinhallen ut i ligghallen utan att behöva gå ut och runt ladugården. Det kan vara bra när man ska lägga in strö och fodra.

Idag hann vi med att åka och köpa reglar och lekablock och så hann vi mura upp hela grundmuren. Vi ska bara ha två rader sten längst ner på väggarna, dels som sparkskydd men också för att skydda träväggarna från fukt från ströbädden och om man ska mocka ut med hjälp av traktor är det bra att ha en mur att trycka mot.

Så småningom, förhoppningsvis till nästa vinter, ska vi bygga ut ligghallen med en sluss utanför befintlig maskinhall för att förhindra att det blåser rakt in i den och för att göra den större. Men denna vintern är det bara mina två hästar som ska gå där så då räcker den här mer än väl.

I morgon ska vi antagligen på saluhästvisning då syrran ska leta efter en ny pålle. Erik får vara hemma och skruva upp reglar.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Dop

Av Louise - Måndag 27 aug 10:57

Måns dop höll vi den 6 maj i Kungsäter kyrka och hade sedan dopkaffe i församlingshemmet. Vi bjöd på smörgåstårta från Åsa hembageri och prinsesstårta från samma ställe samt en massa kakor och bullar som mamma gjort. Dukningen gick i blått och jag ty...

Av Louise - Måndag 27 aug 10:37

Ett inlägg för att summera några större händelser som hänt under våren..   Måns föddes ju förstås, men det får bli ett eget inlägg.   I april fyllde Linnéa tre år. Det skulle vi fira med stort kalas men tyvärr var vi magsjuka. Jag var det någ...

Av Louise - Fredag 24 aug 22:08

Det var den här mannen jag valde till min och för fem år sen blev han min äkta man. Det känns fortfarande helt rätt! Älskar dig av hela mitt hjärta min prins! Dagen har vi spenderat i Moheda med Eriks familj. Det råkar ju typ alltid vara Mohedadag...

Av Louise - Måndag 20 aug 23:10

Idag blir lillprins Måns 6 månader. Tänk att det gått så fort. Det är konstigt det där med tid när man befinner sig i sin bebisbubbla. Å ena sidan så känns det som igår vi var på BB, men å andra sidan kan jag inte fatta att han varit så liten som han...

Av Louise - Måndag 6 aug 21:28

Jag kan ju förstås inte skriva om allt som hänt sedan förra året när jag slutade blogga. Men jag kommer att lägga in några inlägg om vad som hänt under våren för att skriva ikapp lite. Tänkte börja med att sammanfatta årets lamning. Vi har ju 11 tack...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tigers blogg med Blogkeen
Följ Tigers blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se