Tigers blogg

Direktlänk till inlägg 26 september 2015

Byggnation påbörjad

Av Louise - 26 september 2015 22:20

Idag har vi påbörjat bygget med ligghallen till hästarna. De har ju haft en lite provisorisk sådan för att komma undan insekterna nu i sommar men inför vintern ska den bli ordentligt gjord. Vi ska avsätta en del av maskinhallen för dem så vi behöver egentligen bara bygga två väggar och hänga av portarna. Golv, tak och en vägg finns redan på plats. Jag ska ha en dörr också så att man kan gå från maskinhallen ut i ligghallen utan att behöva gå ut och runt ladugården. Det kan vara bra när man ska lägga in strö och fodra.

Idag hann vi med att åka och köpa reglar och lekablock och så hann vi mura upp hela grundmuren. Vi ska bara ha två rader sten längst ner på väggarna, dels som sparkskydd men också för att skydda träväggarna från fukt från ströbädden och om man ska mocka ut med hjälp av traktor är det bra att ha en mur att trycka mot.

Så småningom, förhoppningsvis till nästa vinter, ska vi bygga ut ligghallen med en sluss utanför befintlig maskinhall för att förhindra att det blåser rakt in i den och för att göra den större. Men denna vintern är det bara mina två hästar som ska gå där så då räcker den här mer än väl.

I morgon ska vi antagligen på saluhästvisning då syrran ska leta efter en ny pålle. Erik får vara hemma och skruva upp reglar.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Louise - 8 februari 2017 21:03

Jag har funderat länge på att ta en bloggpaus. Jag hinner/orkar/har ändå ingen lust att skriva särskilt ofta och det känns mer som ett ont måste som ger mig ångest och dåligt samvete för att jag uppdaterar sällan. Egentligen skriver jag ju mest för m...

Av Louise - 1 februari 2017 21:00

Idag och igår har det varit lite hantverkare här. Hängrännor finns nu äntligen på plats på baksidan av stallet och på nya ligghallen. Dessutom är rännorna på framsidan lagade så det slipper vara ett vattenfall utanför porten varje gång det regnar. Gö...

Av Louise - 29 januari 2017 20:45

Igår var jag på kurs för Birgitta med Lindar. Vi var inte så många så vi hade kurs på eftermiddagen bara. Det var ganska skönt för då hade jag tid att borsta igenom hans tjocka svans på förmiddagen. Jag var ute i stallet till halv 12 i fredags kväll ...

Av Louise - 21 januari 2017 21:15

Idag har vi varit och hälsat på gamla kompisar/kollegor i Båstad. Så himla tråkigt att vi inte lyckas träffas oftare för vi har väldigt trevligt när vi väl gör det. Även ett par från Halmstad var med. Alla har numera barn så det blir mycket prat krin...

Av Louise - 15 januari 2017 20:17

Fort går det och imorgon är.det redan måndag. Kim och hans kompis Daniel var här fredag-lördag och vi hade en jättetrevlig kväll i fredags och satt uppe länge och pratade. I lördags hjälpte Kim till att fixa lite eluttag i vattenrummet och sen åkte v...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tigers blogg med Blogkeen
Följ Tigers blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se